AFFÄRSVÄRLDEN
KÖP BJÖRN BORG, SÄLJ BRAVIDA, VÄNTA MED NCC (Direkt)

2019-06-26 21:38

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Köp Björn Borg och Multiconsult, sälj Bravida och vänta med NCC. De rekommendationerna ger Affärsvärlden i sin senaste utgåva.

Tidningen bedömer att Björn Borg-aktien är värd en chans då varumärkesbolaget kombinerar kortsiktig medvind med en låg värdering.

"Lyckas bolaget öka vinsten i hygglig takt så hägrar förmodligen en aktiekurs på uppåt 40 kronor på ett par års sikt", skriver Affärsvärlden om Björn Borg, vars aktie stod i 25:40 kronor vid onsdagens stängning.

Norska teknikkonsultbolaget Multiconsult får också en köprekommendation.

"När konjunkturen väl vänder upp nästa gång är det inte omöjligt att ett slimmat Multiconsult återigen får in sin tidigare överväxel, med tvåsiffrig rörelsemarginal. Det gör aktien till en möjlig lågriskdubblare på 3-5 års sikt".

Installationsbolaget Bravida däremot får en säljrekommendation av Affärsvärlden med hänvisning till en hög värdering och flera insynsförsäljningar.

"Bravida är ett stabilt bolag, och den marknadsledande positionen lockar till köp. Men den historiskt höga värderingen i kombination med snabbväxande konkurrens gör att Affärsvärlden tar rygg på de säljande insynspersonerna. Ta hem vinsten i Bravida och köp tillbaka på nivåer under 70 kronor".

Bravidas aktie stängde på 83 kronor på onsdagen.

Beträffande byggkoncernen NCC väljer Affärsvärlden att avvakta och pekar på att bolaget har haft lönsamhetsproblem under flera år.

"NCC är med det nya åtgärdsprogrammet på rätt väg. Det är dock svårt att se någon snabb återhämtning av lönsamheten, vilket gör att värderingen ser hög ut både för 2019 (p/e 16) och 2020 (p/e 12)".

Börsredaktionen +46 8 51917900 https://twitter.com/direktse

Nyhetsbyrån Direkt


Björn Borg - I dag

{point.key}

Bravida Holding - I dag

{point.key}

NCC B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -