Respiratorius
Respiratorius har fått positiva resultat från luftvägsstudie med kandidatsubstansen RES030-085 (Finwire)

2019-06-25 15:22
Forskningsbolaget Respiratorius har enligt ett pressmeddelande fått positiva resultat från en luftvägsstudie i en djurmodell med den patenterade kandidatsubstansen RES030-085 för behandling av KOL och svår astma.

Studien har enligt bolaget genomförts av ett internationellt kontraktslaboratorium i en etablerad djurmodell där försöksdjuren exponerats för ett luftvägskontraherande ämne, carbamylcholine, och sedan har den bronkrelaxerande effekten av testsubstanserna utvärderats genom mätningar av det pulmonära flödesmotståndet.

"Försöken visade att RES030-085 har en tydlig och statistiskt signifikant bronkrelaxerande effekt i råtta jämfört med kontrollgruppen. Försöken resulterade inte i några uppmätta eller observerade biverkningar vid den effektiva dosen för RES030-085", heter det.

Vidare har preliminära karaktäriseringsstudier av den kemiska strukturen enligt bolaget visat att RES030-085 har goda förutsättningar att vara lämplig att formulera som ett inhalerat läkemedel.

Respiratorius målsättning är att snarast möjligt förbereda kliniska studier med RES9000, varför ytterligare kompletteringar av det prekliniska programmet har påbörjats.

Anton Wilén
anton.wilen@finwire.se, 0765-46 64 41
Nyhetsbyrån Finwire

Respiratorius - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -