JOM Silkkitie Asia Equity Investment Fund
Indiens vikt i JOM Silkkitie Asia Equity Investment Fund ökade något i maj, förväntar sig vågade Modi-reformer (Finwire)

2019-06-24 10:55
Indiens vikt i JOM Silkkitie Asia Equity Investment Fund ökade något i maj till följd av att landets ekonomi drivs mer av inhemska faktorer, enligt en månadsrapport.

Förvaltarteamet skriver i en kommentar att den indiska ekonomin är sannolikt mycket mindre sårbar för handelskriget mellan USA och Kina jämfört med andra asiatiska länder.

JOM Silkkitie Asia Equity Investment Fund backade 4,4 procent i maj, vilket medför att fonden är upp 3,6 procent hittills i år.

Under maj eskalerade handelskriget mellan USA och Kina, men även det mellan USA och Mexiko. Trump utökade tullarna på kinesiska varor samt varnade amerikanska företag för att göra affärer med Huawei.

Förvaltarteamet frågar sig om handelskriget mellan USA och Kina kan likställas vid ett nytt kallt krig, och om handelskonflikten potentiellt kan pågå i årtionden framöver.

På indiskt håll däremot hölls det största valet i landets historia, och det visade sig att den sittande premiärministern Modi lyckades vinna valet med stor marginal.

"Därför kan man vänta sig vågade reformer även under Modis andra mandatperiod", förklarar fondens förvaltningsteam.

Carl Becht
carl.becht@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -