JOM Komodo Indonesia Equity Investment Fund
Positivt marknadssentiment i Indonesien kommer fortsätta under andra halvåret - JOM Komodo Indonesia Equity Investment Fund (Finwire)

2019-06-24 11:08
JOM Komodo Indonesia Equity Investment Fund backade 1,8 procent i maj, vilket medför att fonden är upp 10,1 procent hittills i år. Det framgår av en månadsrapport.

Förvaltarteamet skriver i en kommentar att den indonesiska aktiemarknaden var relativt volatil under inledningen av månaden, men återhämtade sig under senare delen efter att det visat sig att den sittande presidenten Jokowi vunnit mot den oppositionella kandidaten med bred marginal.

Vid slutet av månaden uppgraderades även Indonesien av kreditratinginstitutet S&P Global, som höjt betyget till BBB från tidigare BBB-.

"Vi tror nu att det positiva sentimentet kommer att fortsätta under det andra halvåret, då den valrelaterade stressen är nu äntligen bakom oss", förklarar fondens förvaltningsteam.

Under månadens nedgång på den lokala aktiemarknaden valde man att köpa in sig i ett antal såväl nya som nygamla innehav.

Ett av dem är kycklingbolaget Japfa, som anses vara ett välskött bolag som gynnas av den strukturella trenden med ökad proteinkonsumtion.

På sektornivå stod industri för 26 procent av allokeringen vid månadsskiftet, följt av konsument cyklisk med 18 procent.

Carl Becht
carl.becht@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -