FX International
FX International förväntar sig att Maltas finansinspektion slutför ansökan i närtid (Finwire)

2019-06-24 11:09
Valutahandelsbolaget FX International har nu en bra ekonomi och är i linje för att nå lönsamhet inom kort. Det skriver bolaget i ett nyhetsbrev som publiceras på måndagen.

Bolaget skickade i början av året som planerat in en ansökan till Maltas finansinspektion MFSA för tillstånd att skapa en alternativ investeringsfond, SIVAC, som ska hanteras till 100 procent av en artificiell intelligens.

"Vi upprättade fonden i samarbete med Valor, den slovakiska fondmäklare och vi förväntar oss att starta fonden med ett initialkapital på 100 miljoner kronor där vi investerar 5 miljoner kronor av emissionskapitalet och arbetar för ytterligare insättningar 2019, för att nå cirka 150 miljoner kronor", skriver FX International. Fonden som riktar sig enbart till professionella investerare, kommer att generera betydande intäkter för FX International och kommer att vara starten på bolagets inkomstgenererande verksamhet.

"MFSA:s behandling av vår ansökan har tagit betydligt längre tid än vad vi är vana vid här i norr, men vi är glada över att finansinspektionen har återvänt med ett lovande svar och vi förväntar oss att MFSA ska slutföra vår ansökan inom de närmaste veckorna. Våra maltesiska advokater tolkar det långa ärendet som MFSA har långa handläggningstider på grund av många ansökningar, och inte som en reservation för upprättandet av SICAV-fonden", skriver FX International.

Bolagets andra inkomstområde är kommersialiseringen av Genova FX. FX International kommer att avsätta 3 miljoner kronor ut av emissionskapitalet till detta affärsområdet. Förutom den faktiska utvecklingen av Genova FX, förväntar sig bolaget också en årlig avkastning i intervallet 10-30 procent, vilket kommer bidra till resultatet.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

FX International - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -