Tellus Investmentbolag
Tellus Globala Investmentbolag tappade i maj, men upp 20,3 procent i år (Finwire)

2019-06-20 13:47
Tellus Globala Investmentbolag backade i maj med 4,7 procent, vilket medför att fondens avkastning sedan årsskiftet summerar till 20,3 procent. Fondens jämförelseindex har under samma period ökat 16 procent. Det framgår av en månadsrapport.

Förvaltarteamet skriver i en kommentar att återigen förklaras det mesta av nedgången med president Trumps hot om handelstullar mot Kina. I maj blev även Mexiko en potentiell kandidat för tullarna, men dessa ställdes in efter en överenskommelse.

”På marknaden hörs allt oftare förvaltare som säger att man kanske borde ta fram en "Trump algoritm” för att kunna förstå och prissätta marknader och bolag. Och tyvärr så börjar nu stora investmentbanker som Goldman Sachs och Morgan Stanley att tro att en större recession kan komma inom ett år ifall handelskrigen förvärras”, skriver förvaltarteamet.

De största innehaven i fonden var per utgången av månaden Veeva Systems, HBMI Healthcare Investments och Intertek med portföljvikterna 4,1, 3,6 respektive 3,6 procent.

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Tellus Globala Investm... - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -