Quickbit
Börsplus ser många varningsflaggor och skyhög risk i Quickbit, ger rådet teckna ej (Finwire)

2019-06-20 13:47
Noteringsaktuella Quickbit beskriver sig som ett fintechbolag som utvecklar tekniklösningar för kryptovalutor och blockchain inom e-handeln. Omsättningen har ökat fort, resultatet likaså. Men hur ska man egentligen se på affärsmodellen och aktien? Den frågan ställer sig Börsplus i en analys på torsdagen.

Analystjänsten hittar nio varningsflaggor i Quickbit inom ramen för sin granskning av nyintroduktioner. Genomsnittet efter drygt 130 granskade börsnoteringar är 1,6 flaggor för miljardbolag, 2,9 för småbolag och 4,2 för mikrobolag.

"Det är framför allt den höga volymen och fina kvartalsvinsten som lockar i Quickbit men vi tycker detta är ett skolexempel på situation där man inte ska låta sig lockas av fina siffror alldeles bortsett från att vinsten faktiskt inte konverterar till kassaflöde", skriver Börsplus.

Analystjänsten anser att man bör ställa sig några frågor, som "förstår jag hur bolaget tjänar pengar?" och "har jag en bra idé om varför de fortsätter att vara lönsamma framöver?".

"Vi har svårt att svara jakande på detta och tycker att teknikrisk och regulatorisk risk verkar skyhög. Teckna ej blir vårt råd", skriver Börsplus i sin slutsats.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -