Simplicity Global Corporate Bond
Simplicity Global Corporate Bond backade i maj, kreditmarknader påverkades negativt av ökad osäkerhet (Finwire)

2019-06-19 16:33
Simplicity Global Corporate Bond backade 0,32 procent i maj, vilket medför att den aktivt förvaltade räntefonden är upp 2,8 procent hittills i år. Det framgår av en månadsrapport.

Fondbolaget skriver i sin senaste lägesrapport att under maj ökade de politiska spänningarna mellan USA och Kina då USA införde strafftullar på kinesiska varor vilket Kina bemötte med hot om att begränsa exporten av jordartsmetaller till USA.

"För närvarande verkar handelsförhandlingarna gå trögt och det första tillfället för parterna att nå någon form av formell överenskommelse verkar vara i samband med G20-mötet i slutet av juni. USA införde även tullar på mexikanska varor för att sätta press på Mexiko att stoppa flödet av immigranter över den amerikanska gränsen", förklarar Simplicity.

På centralbanksfronten lämnade den amerikanska centralbanken sin styrränta oförändrad samtidigt som de upprepade budskapet om att penningpolitiken befinner sig i ett ”vänta-och-se”-läge.

Man tillägger dock att protokollet från räntemötet visade att vissa av direktionsmedlemmarna är oroade över den senaste tidens låga inflation. Från fondbolagets håll bedömer man att det är för tidigt att dra slutsatsen att denna utveckling är bestående och därför skulle kunna föranleda en räntesänkning.

De internationella kreditmarknaderna påverkades negativt av den ökade politiska osäkerheten och kreditspreadarna steg på bred front, varför fonden tappade.

De största obligationsinnehaven per utgången av månaden var utgivna av Nordea, Turk Telecom och ICBC med portföljvikterna 1,8, 1,5 respektive 1,4 procent.

Carl Becht
carl.becht@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Simplicity Global Corp... - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -