Norron Target
Norron Target backade i maj, tror på fortsatt volatilitet ifall handelsavtal uteblir (Finwire)

2019-06-19 17:23
Norron Target backade 1,3 procent i maj mot bakgrund av bred marknadsturbulens, vilket medför att fonden är upp 2,7 procent sedan årsskiftet. Det framgår av en månadsrapport.

Förvaltarteamet skriver i en kommentar att maj visade sig bli en distinkt negativ månad för globala finansmarknader, vilket hänförs till förnyad oro kopplat till handelsdiskussionerna mellan USA och Kina.

Man berättar vidare att det finns vissa som tror på att ett avtal kan nås under G20-mötet i slutet av juni, vilket man påpekar naturligtvis skulle vara positivt för marknaden.

Om ett avtal uteblir tror förvaltarteamet att marknaden istället kommer vara fortsatt volatil. Mot bakgrund av denna marknadssyn väljer man att ha en låg betajusterad nettoexponering i fonden.

Fonden utvecklades negativt under perioden, med negativa bidrag framförallt från Aker, Sandvik, Veoneer, Nordic Semiconductor och Ocean Yield.

På plussidan i portföljen märktes istället Fjordkraft, Atlantic Sapphire, Spectrum, Adevinta och TGS.

Från förvaltarhåll har man allokerat mer kapital till delstrategin med höga direktavkastningar, som beskrivs ha en låg korrelation mot marknaden.

De största aktieinnehaven i portföljen var per utgången av månaden Ocean Yield, Aker och Volati preferensaktie med portföljvikterna 2,6, 2,5 respektive 2,4 procent.

Carl Becht
carl.becht@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Norron Target R - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -