Norron Preserve
Norron Preserve oförändrad i maj, hög aktivitet på nordiska kreditmarknaden (Finwire)

2019-06-19 16:58
Norron Preserve var avrundat sett oförändrad i maj, vilket medför att fonden är upp 1,2 procent hittills i år. Det framgår av en månadsrapport.

Förvaltarteamet skriver i en kommentar att marknaden diskonterar nu flera räntesänkningar av den amerikanska centralbanken. Från förvaltarhåll bedömer man att den mer duvaktiga hållningen beror sannolikt på ökade handelsspänningar och avtagande global tillväxt.

I Norden var det en hög aktivitet på kreditmarknaden.

Norron deltog i ett antal emissioner av obligationer, men inte alltför många. Fonden köpte Sampo och Hemsö, medan norsk exponering antingen såldes eller reducerades, bland annat i Aker, Ocean Yield och Aker BP.

Fonden utvecklades något negativt under perioden, med positiva bidrag framförallt från Aker Solutions, Islandsbanki och Ocean Yield.

På minussidan märktes istället Y-foundation, Storebrand T2 och Neptune.

Inför framtiden har man valt att minska risken i portföljen, och fonden beskrivs ha mycket likviditet på sidlinjen för att antingen skydda portföljen eller öka risken.

De största obligationsinnehaven i fonden var per utgången av månaden utgivna av Skandiabanken, Swedbank Mortgage och Landshypotek Bank med portföljvikterna 2,2, 2,2 respektive 2,2 procent.

Carl Becht
carl.becht@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Norron Sustainable Pre... - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -