Norron Premium
Första minusmånaden för Norron Premium i maj, minskat portföljrisken (Finwire)

2019-06-19 17:09
Norron Premium backade 0,1 procent i maj efter en stark inledning på året, vilket medför att fonden är upp 3,8 procent sedan årsskiftet. Det framgår av en månadsrapport.

Förvaltarteamet skriver i en kommentar att det noterades stora utflöden i amerikanska Investment grade-fonder samt high yield-fonder under maj, mot bakgrund av ökade kreditspreadar.

Denna isärspreadning noterades dock inte på den svenska eller norska marknaden, som var oförändrade om man ser till spreadarna.

Norden karaktäriserades även av en hög aktivitet på nyemissionsmarknaden. Norron deltog i ett antal men inte alltför många, och fonden köpte Sampo (T2) samt en mindre position i Bayport.

Fonden utvecklades något negativt under månaden, vilket hänförs framförallt till negativa bidrag från Floatel, Borr Drilling och Kongsberg Automotive.

På plussidan i portföljen märktes istället UPM Kymmene, Tresu och Teekay Shuttle Tanker.

Från förvaltarhåll har man valt att minska risken i portföljen under månaden, och fonden beskrivs ha mycket likviditet redo för att antingen skydda portföljen eller öka risken.

De största obligationsinnehaven i fonden var per utgången av månaden utgivna av Storebrand Livsforsikring, Heimstaden och Ocean Yield med portföljvikterna 2,4, 2,3 respektive 2,3 procent.

Carl Becht
carl.becht@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Norron Sustainable Pre... - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -