JPM US Smaller Companies Fund A acc USD
JPM US Smaller Companies Fund backade 7,1 procent i maj, SailPoint Technologies rasade på lägre guidning (Finwire)

2019-06-17 12:31
JPM US Smaller Companies Fund tappade 7,1 procent under maj månad, medan jämförelseindex var ned 7,8 procent. Det framgår av en rapport för fonden.

Aktieval inom konsument, material och processer bidrog positivt till avkastningen under månaden medan aktieval inom finanssektorn, producentvaror inom sällanköp bidrog negativt till avkastningen.

Inom material och processer var utvecklingen för AptarGroup ett positivt tillskott.

Förvaltarna nämner också undervikten i SailPoint Technologies som var det innehav som tyngde mest under månaden. Aktien rasade 38 procent under månaden efter en guidning för helåret som var sämre än väntad, orsakad av en bred nedgång i bolagets pipeline.

I en framåtblick nämner förvaltarna att det är fortsatt fokus på fundamenta inom ekonomin och intjäningsförmågan hos bolagen. De räknar med en fortsatt expansion under innevarande år samt nästa år. Det handlar dock om en blygsam expansion för ekonomin.

Förvaltarna tillägger också att en ökad intjäning kan bromsas av flera skäl, bland annat av handelsspänningar, förändringar inom den globala tillväxten och konsekvenser av den amerikanska centralbankens räntepolicy, vilka alla har en möjlighet att öka svängningarna på aktiemarknaden.

Rikard Jansson
rikard.jansson@finwire.com
Nyhetsbyrån Finwire, @Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

JPM US Smaller Compani... - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -