JPM Emerging Mkts Opps A (acc) USD
JPM Emerging Markets Opportunities backade 7,8 procent i maj, ser fortsatt Alibaba som långsiktig vinnare trots handelsstöket (Finwire)

2019-06-17 13:01
JPM Emerging Mkts Opps A (acc) USD var ned 7,8 procent under maj månad, vilket var sämre än jämförelseindex som retirerade 7,3 procent. Det framgår av en månadsrapport.

Förvaltarna såg en tung månad för teknologi då Huawei svartlistades av USA, även om den huvudskakliga risken kommer av sidoeffekten med ett svagare konsumentförtroende. Inom teknikbranschen återfanns också två aktier som bidrog till nedgången, Largan som tillverkar linser till mobilkameror samt skal-tillverkaren Catcher.

Alibaba föll också under månaden, trots en gedigen rapport över årets första kvartal. Aktien påverkades negativt av handelsdiskussionerna och att Altaba som hade ett innehav i Alibaba likviderade sina tillgångar. Förvaltarna behåller sin positiva syn på bolaget på konkurrenskraftig strategi som innefattar långsiktig tillväxt inom icketraditionella områden som finansiella tjänster och molnteknik. "Vi ser Alibaba som en av de långsiktiga vinnarna i Kina och kvarstår som ett av de tio största innehaven för fonden".

Fonden gick in fler aktier i fjol på en svag marknad som betalade sig i maj månad. Aktier som bidrog mest under månaden var HDFC och HDFC Bank i Indien, ryska Sbergank, brasilianska Itau samt indonesiska Bank of Central Asia.

Indiska banker gick starkt efter Narendra Modis vinst i det indiska valet. Ryssland lättade på sin penningpolitik vilket gynnade Sberbank.

I en utblick skriver förvaltarna bland annat att de största riskerna är en långsammare tillväxt, handelsspänningar och en envist stark amerikansk dollar, som huvudriskerna för utvecklingsekonomier.

Rikard Jansson
rikard.jansson@finwire.com
Nyhetsbyrån Finwire, @Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -