GHP
UPPDRAG DRIVA SJUKHUS I KUWAIT, INTÄKTER 35-45 MLN KR/ÅR (Direkt)

2019-06-17 13:02

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Vårdbolaget GHP Specialty Care har tecknat ett avtal som innebär att GHP kommer att vara operatör av Kuwait Hospital i Kuwait City. Avtalet sträcker sig över fem år med start 1 juli 2019 och kan förlängas.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Intäkterna från avtalet baseras på både en fast del och på rörliga delar. Merparten av intäkterna är kopplade till den fasta delen. GHP räknar med att avtalet kommer att generera cirka 35-45 miljoner kronor i årliga intäkter och ha en rörelsemarginal i linje med GHP:s övriga verksamhet inom segmentet International.

Avtalet medför en del uppstartskostnader, men förväntas ha en positiv påverkan på GHP:s resultat redan 2019, uppger bolaget. Avtalet innehåller olika faser, vilket innebär att intäkterna kommer att variera över tid, heter det.

Kuwait Hospital är ett privatägt sjukhus med cirka 150 vårdplatser. Sjukhuset är färdigbyggt, men har hittills endast haft begränsad verksamhet. Den gemensamma målsättningen är att sjukhuset ska vara i full drift tolv månader efter avtalsstart.

Inför avtalstecknandet har GHP låtit en oberoende part genomföra en riskanalys avseende mänskliga rättigheter i landet och det enskilda uppdraget. Arbetet utgör en del av koncernens löpande arbete med mänskliga rättigheter där nästa steg är samråd med intressenter såsom människorättsorganisationer om hur risker bäst adresseras, uppger GHP.

"Svensk sjukvård står för hög kvalitet, kostnadseffektivitet och kontinuerlig utveckling. Genom detta uppdrag kommer vi att tillsammans med KMCH kunna säkerställa att fler får en högkvalitativ sjukvård i Kuwait. Givet vår erfarenhet från att driva sjukvård i Norden, från att leda sjukvårdsorganisationer i Förenade Arabemiraten och vårt fokus på samhällsnytta, passar uppdraget oss väldigt väl", säger GHP:s vd Daniel Öhman.

Johan Lind +46 8 5191 7954

Nyhetsbyrån Direkt


Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -