Evli Sverige Småbolag B
Evli Sverige Småbolag gick i linje med index i maj, köpte Cellavision och ökade i Tobii (Finwire)

2019-06-17 13:41
Evli Sverige Småbolag gick ungefär i linje med sitt jämförelseindex som tappade 2,1 procent i maj. Fonden klarade sig därmed bättre än storbolagen som föll rejält i maj. Det framgår av en månadsrapport.

De globala aktiemarknaderna noterade en kraftig börsnedgång i maj, efter en stark utveckling under årets fyra första månader. Spänningarna och oron för ett eskalerande handelskrig mellan USA och Kina bidrog till att tynga börserna.

Fondens relativa utveckling i maj stärktes av övervikt i AAK, som är ett defensivt bolag samt med ett positivt momentum från en stark delårsrapport för det första kvartalet samt av Addtech, som lämnade en riktigt bra delårsrapport.

På den negativa sidan tyngde fondens övervikt i e-handlaren Boozt som mötte marginalpress från ökade kundreturer samt av fondens undervikt i fastighetssektorn vars defensiva kvaliteter lyste igenom när börserna föll.

"Under månaden tog vi en ny position i blodanalysbolaget Cellavision och vi ökade vårt innehav i ögonstyrningsbolaget Tobii", skriver fondförvaltarna.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Evli Sverige Småbolag B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -