Nordic Cross Total Return Bond Fund
Nordic Cross Total Return Bond Fund steg 0,1 procent i maj, räknar med gynnsam miljö för företagsobligationer på sikt (Finwire)

2019-06-14 16:31
Nordic Cross Total Return Bond Fund var upp 0,1 procent i maj. Det framgår av en månadsrapport.

Förvaltarteamet skriver i en kommentar att rallyt i riskfyllda tillgångar sedan årsskiftet tagit en välbehövlig paus under maj månad då fokus återigen hamnade på den försämrade samtalstonen mellan USA och Kina avseende ett handelsavtal.

Investerare tog tillfället i akt och hämtade hem vinster på såväl aktier som high yield. I Norden var rörelsen på high yield mer begränsad än i Europa på grund av kassastinna kreditfonder i kombination med undermålig likviditet. Nyemissionstakten i Norden var också fortsatt hög, enligt förvaltarna som fortsätter:

"Rörelsen på kreditspreadar speglar riskaptiten i stort vilket gör att det finns en viss samvariation med rörelserna med aktiemarknaden, om än med en helt annan magnitud. På lång sikt förväntar vi oss en gynnsam miljö för företagsobligationer då vi inte ser några påtagliga risker för ökade default nivåer och då jakten på högre avkastning än statsobligationer kommer att fortsätta prägla marknaden. Det medför att vi kommer vara opportunistiska köpare av företagsobligationer om vi i närtid ser stigande kreditspreadar och sjunkande kurser på företagsobligationer".

Fonden beskrivs ha en relativt stor andel AAA-ratade bostadsobligationer tillsammans med likviditet som avses läggas in i primärmarknaden eller sekundärmarknaden om förvaltarna ser att kreditspreadar skulle öka till följd av ökad marknadsturbulens.

Rikard Jansson
rikard.jansson@finwire.com
Nyhetsbyrån Finwire, @Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -