Josab
Josab fortsätter att förhandla på den kinesiska marknaden (Finwire)

2019-06-05 08:27
Vattenreningsbolaget Josab Water Solutions fortsätter att förhandla på den kinesiska marknaden, en process som pågått sedan i februari. En ny faktor är att motparten vill göra omfattande investeringar i Josab under tre år.

"Alla parter jobbar intensivt för att få detta i hamn, vilket skulle ge Josab tillgång till världens största vattenmarknad, tillsammans med ett på denna marknad redan etablerat bolag, varför vi ser med tillförsikt på de kommande månaderna och utvecklingen av detta projekt. Investeringen ser vi mycket positivt på eftersom vi får en partner i Kina med stort ägarintresse, samt att det ger oss finansiell potential till att växa snabbare inom andra områden och regioner där Josab har affärsmöjligheter", uppger Josabs vd Johan Gillgren i en kommentar.

Förhandlingar om en etablering på den kinesiska marknaden av Josabs Aqualite-teknik har skett med Beijing Win Fortune Technologies samt Global Green Development Capital China.

Parterna har tecknat en avsiktsförklaring, ett MoU, som stipulerar de huvudsakliga punkterna som avhandlas för att komma till ett avtal. Huvudpunkten rör frågan om ett exklusivt licensavtal. Det skulle om Josab går vidare innebär att parterna kan få rätten att tillverka, marknadsföra och sälja Josabs teknologi på den kinesiska marknaden.

Parterna är i avsiktsförklaringen överens om att alla förhandlingar skall vara klara till 31 juli 2019

En nyhet är att motparten vill genomföra en omfattande investering. Dels vid kontraktsskrivning och sedan över en period om tre år. Totalt skall det röra sig om 230 miljoner kronor och parten blir i så fall största ägare i Josab. den första investeringen uppgår till 14 miljoner kronor.

Josab kommer också att dela ut optioner om att teckna aktier över tre år med teckningspriset 6-10 kronor.

newsroom@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Josab Water Solutions - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
3-mån stibor - -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -