SPRINT BIOSCIENCE
SER STÖRRE AVKASTNING I TIDIG UTLICENSIERING (Direkt)

2019-05-27 13:14

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Forskningsbolaget Sprint Bioscience bedömer att det går att få bättre avkastning genom att utlicensiera läkemedelsprojekt tidigt, innan det går in i kliniska studier gentemot en senare utlicensiering när projekten har gått in i kliniska studier. Skillnaden är dock att de så kallade upfront-betalningarna vid tecknande av avtalen oftast blir väsentligt mindre än vid tecknande av avtal med projekt i klinik. Samtidigt blir royaltyns andel i avtalen större, sett till det totala avtalsvärdet, vid tidig utlicensiering än gentemot en utlicensiering i ett senare skede.

"Om man tittar på de avtal som har slutits lönar sig den här modellen mer", säger Sprint Biosciences vd Anders Åberg i samband med sin presentation vid Introduce Investor Days.

Sprint Biosciences operativa chef Jessica Martinsson nämner även att bolaget initierat ett nytt onkologiprojekt under namnet Vada. Ännu så länge vill bolaget inte avslöja vilket målprotein projektet fokuserar på för att potentiella konkurrenter inte ska följa efter.

"Vi vill skaffa oss ett rejält försprång", säger Jessica Martinsson, operativ chef vid Sprint Bioscience.

Vada-projektet avser en mekanism som avser cellens svar vid DNA-skador och ger inflammatorisk respons.

Anders Åberg uppger i en summering av sin presentation att bolaget troligen kommer att ta fler projekt in i sin forskningsportfölj.Sprint Bioscience - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
3-mån stibor - -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -