Motion Display
Motion Display märker fortsatt av stort intresse från befintliga och nya kunder - vd (Finwire)

2019-05-27 10:19
Motion Display märker fortfarande av ett "mycket stort" intresse både bland befintliga och nya kunder. Det säger vd Anna Engholm under en presentation vid Introduce Investor Days.

Displaybolaget fick en trög start på 2019 där bolaget tappade intäkter och vände till förlust i första kvartalet. Motion Display-chefen konstaterar att kvartalet på sätt och vis var en "besvikelse", men pekar också på att bolaget hade ett starkt kassaflöde.

Även orderingången var svagare, vilket enligt vd:n delvis kan skyllas på en underleverantör som har presterat dåligt och fick vissa kunder att avvakta med att lägga beställningar. Bolaget jobbar dock nu på att få upp installationsgraden.

Motion Display har även rekryterat två nya säljare i USA, vilket medförde att de två existerande säljarna där fick lägga tid på att lära upp de nya. Anna Engholm säger sig vara säker på att den fördubblade säljstyrkan kommer att ge resultat.

USA står för 92 procent av bolagets intäkter. På en fråga om handelsdispyten med Kina har påverkat Motion Display säger vd:n att tullarna inte omfattar bolagets produkter, som tillverkas i Kina, men att man har en plan för att hantera effekterna om det skulle ske.

Anna Engholm uppger vidare att bolagets bruttomarginal på strax över 40 procent hoppas kunna vara hållbar, men att den skulle komma ned något om Motion Display skulle inleda samarbete med någon försäljningspartner.

Anton Wilén
anton.wilen@finwire.se, 0765-46 64 41
Nyhetsbyrån Finwire

Motion Display - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -