Menupay
Menupay presenterar strategi och mål för kommande år, danska verksamheten ska vara lönsam under 2020 (Finwire)

2019-05-27 11:25
Restaurangappbolaget Menupay presenterar sin strategi och sina målsättningar för kommande år.

"Vi skalar upp vad som fungerar i Danmark och har börjat omdefiniera vårt fokus från en lokal (dansk) serviceverksamhet till ett internationellt programvarulicens/franchiseföretag. Samtidigt hanterar vi en global trend mot att äta ute i storstäder med uppenbara vinster för alla intressenter, inklusive restauranger, företag och deras anställda. Allt detta kokar ner till en tillfredsställande slutsats om att vi nu kan börja skörda frukten av de betydande investeringar på totalt mer än 50 miljoner kronor, som vi har gjort under de senaste åren", säger vd Kim Lykke Sommer i ett pressmeddelande.

Strategin beskrivs ha tre centrala delar enligt följande:

1. Fortsatt volymökning och resultat från kärnverksamheten:
Tillväxt i transaktioner och provisionsmarginal i den nuvarande affärsmodellen.

2. Tillägg av nya intäktsströmmar:
Med den väletablerade infrastrukturen har det blivit dags att driva fler tjänster, till exempel satta menyer/biljetter som hittills varit en stor, oberoende och mycket lönsam marknad.

3. Internationell tillväxt:
Sverige och bortom. Teknologiplattformen ska uppgraderas för lokalisering och internationalisering före licensiering av partnerskap med lokala aktörer.

När det gäller den danska verksamheten fortsätter tillväxten mot break-even med målet att det ska ske i slutet av 2019. Därefter väntas 2020 bli det första helåret av ebitda-lönsamhet i Danmark.

Vidare är Menupay i diskussioner med första potentiella partners i Europa och förväntar sig att etablera ett första licensavtal med en internationell partner före årets slut. Målet är att lägga till 3-5 nya storstäder, främst i den bredare europeiska regionen per år från 2021.

På längre sikt räknar Menupay med att kunna skala upp utan proportionell ökning av kostnadsstrukturen.

"De specifika vinstnivåerna beror på storleken på de storstäder där MenuPay kan etablera sig och blandningen mellan kärnverksamheten i Danmark och internationell licensiering. När den väl är etablerad är volymaffärsmodellen hos MenuPay mycket lik den hos kreditkortsföretag; mycket stabil, mycket lönsam och kassaflödespositiv", skriver bolaget.

Stefan Linnér
stefan.linner@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -