KONTIGO CARE
SPÅR POSITIV EBITDA-NIVÅ I HÖST (NY) (Direkt)

2019-05-27 10:46

(Tillägg: från och med tredje stycket)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Kontigo Care bedömer att det kan nå positivt resultat på ebitda-nivå "någon gång i höst, sannolikt från november månad".

Det framgår av styrelseordförande Ove Joansons anförande vid bolagsstämman som hålls under måndagen, enligt ett pressmeddelande.

För ett år sedan beslutade styrelsen om ett besparingsprogram som kommer sänka årskostnaderna med 3 miljoner kronor.

"Det kan hävdas att ett bolag i Kontigo Cares situation inte ska spara och gneta utan ska satsa och förstärka sina ansträngningar att öka kundstocken och ta sig in på nya marknader. Men ett bolag måste alltid jaga kostnader. Och det råder ingen tvekan om att aktieägarnas förväntan när styrelsens utsågs var att bolaget skulle klara att nå break-even med de resurser vi hade", säger Ove Joanson.

"Nästa gång som vi eventuellt ska be ägarna om mer pengar måste det vara för att finansiera framtidsinvesteringar. Och nästa gång som vi vill be ägarna att skjuta till medel måste det ske på en bolagsvärdering som gör att ägarna tycker att det är värt att satsa nya pengar", fortsätter han.

Att Kontigo tror på ett positivt ebitda-resultat någon gång i höst beror bland annat på att försäljningen har tagit ny fart under 2019, enligt Ove Joanson.

Han säger också i anförandet att Kontigo precis har inlett en "klok, precis och försiktig" internationell expansion.

"Projektet i Finland går bra och vi har stora förhoppningar om att teckna ett samarbetsavtal för ytterligare ett land innan sommaren", uppger han.

Bland de utmaningar bolaget möter är ökad konkurrens och att bolaget inte har pengar till att stärka försäljning och marknadsföring.

"Det kapital vi har kommer att behövas för att finansiera bolaget fram till break-even", heter det.

Styrelsen för diskussioner om allianser och samarbeten.

"Vi har t ex tagit kontakter i opioidepidemins USA för att finna en partner som vore beredd att skjuta till de ganska avsevärda medel som krävs för att färdigställa vår ögonbaserade narkotikafunktion", säger Ove Joanson men betonar att dessa diskussioner är i mycket tidig fas.

Kristine Trapp +46 8 5191 7927

Nyhetsbyrån Direkt


Kontigo Care - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -