UBS Equity European Opportunity Unconstrained
UBS Equity European Opportunity Unconstrained steg 5 procent i april, fortsatt svaga makrosiffror från eurozonen (Finwire)

2019-05-24 10:12
Fonden UBS Equity European Opportunity Unconstrained steg 5 procent i april, vilket medför att fonden är upp 21,1 procent hittills i år. Det framgår av en månadsrapport.

Förvaltarteamet skriver i en kommentar att europeiska aktiemarknader redovisade positiv avkastning för fjärde månaden i rad under april.

Oro runt den globala tillväxten avtog, medan bättre makrodata från Kina förbättrade sentimentet på marknaden. Från förvaltarhåll bedömer man dock att makroaktiviteten från eurozonen är fortsatt svag.

Fonden utvecklades sämre än den generella europeiska aktiemarknaden under april. Långboken gick svagare, medan fondens kortpositioner rörde sig sidledes avkastningsmässigt.

Sällanköpssektorn var den främsta bidragsgivaren på kortsidan, vilket drevs av flera kortpositioner i detaljhandelsbolag. På långsidan gynnades man av allokeringen inom IT-sektorn.

På minussidan märktes långpositioner i hälsovårdsaktier, på ökad politisk och regulatorisk oro. Inom finans missgynnades man av en avsaknad av ett flertal bankinnehav, samtidigt som kortpositioner i industri även tyngde.

De största aktieinnehaven i fonden var per utgången av månaden Nestle, LVMH och Allianz med portföljvikterna 4,2, 3,5 respektive 3 procent.

Carl Becht
carl.becht@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -