UBS Emerging Markets Equity HALO
Sydostasien kan bli potentiell vinnare på handelskonflikten mellan USA och Kina - UBS Emerging Markets Equity HALO (Finwire)

2019-05-24 10:04
UBS Emerging Markets Equity HALO utvecklades i linje med sitt jämförelseindex under april, med särskilt positiva bidrag från aktievalen inom sektorerna finans och konsument. Det framgår av en månadsrapport.

Förvaltarteamet skriver i en kommentar att även om värderingarna har återhämtat sig efter 2018 års svaga utveckling är de fortsatt attraktiva samt har diskonterat många risker. Vidare anses tillväxtmarknadsvalutor vara billiga.

Vad gäller vinsttillväxten har revideringarna varit negativa under de senaste månaderna. Samtidigt är vinsttillväxten fortsatt positiv och prognoserna framstår som trovärdiga i en miljö där den ekonomiska tillväxten stabiliseras, samtidigt som tillväxtmarknadsvalutorna håller stången mot dollarn.

Inom Asien tror man att Sydostasien kommer bli en potentiell vinnare på handelskonflikten, i takt med att företag diversifierar sin produktion bort från Kina.

Vad gäller andra tillväxtmarknader utanför Asien bedömer man att utsikterna för Sydafrika är fortsatt svaga, samtidigt som geopolitiska risker och sanktioner fortfarande finns i bakgrunden för Ryssland.

Brasilien har en ny president med många policyförslag, men från förvaltarhåll bedömer man att det föreligger en exekveringsrisk samt att värderingarna på den marknaden reflekterar redan många positiva utfall.

Sammanfattningsvis anser man att en investering i tillväxtmarknader lämpar sig med en investeringshorisont på 12 till 24 månader.

Förvaltarteamets analys pekar på stora möjligheter inom en rad sektorer, däribland konsument, internet/e-handel och finans.

Fonden utvecklades positivt under månaden, och gynnades av innehav i den mexikanska banken Banorte samt kinesiska Ping An Insurance inom finansdelen. Inom konsumentdelen var innehaven i Kweichou Moutai och Naspers lyckosamma relativt jämförelseindex.

På minussidan märktes innehaven i Lukoil och Cnooc, medan China Mobile utvecklades också svagt.

Carl Becht
carl.becht@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -