PROACT
SER 45% KURSUPPGÅNG I "BULL CASE" (Direkt)

2019-05-24 09:13

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Redeye inleder bevakning av IT-bolaget Proact med ett rimligt värde i ett basscenario om 235 kronor per aktie, inte långt från torsdagens stängningskurs 241:50 kronor.

I ett mer optimistiskt scenario ("bull case") ser Redeye dock en betydande potential upp till 348 kronor. Ett mer pessimistiskt scenario ("bear case") ger ett motiverat värde om 167 kronor per aktie.

Somliga betraktar bolaget som en återförsäljare med låga marginaler som möter en kraftig konkurrens inom molntjänster, vilket dock inte är hela bilden, menar Redeye.

"(Proact) gynnas av ökad komplexitet, reglering och säkerhetskrav i hanteringen av information - där bolagets storlek, erfarenhet och specialistkunskaper är nyckelfaktorer", skriver analyshuset.

Efter en trög inledning på fjolåret strömmade kontrakten in under det andra halvåret, noterar Redeye vidare.

"De återkommande intäkterna bör bidra till aktiens multipelexpansion - i synnerhet då bolagets marginaler är högre än genomsnittet för gruppen", resonerar analytikern.

Redeye ser också positivt på det nya tillväxtmålet, 10 procent, och på beslutet att utse en förvärvsansvarig i samband med den senaste omorganisationen.

Redeyes analyser är vanligen uppdragsanalyser där bolaget betalar Redeye för bevakning.

Michael Bernander +46 8 5191 7917

Nyhetsbyrån Direkt


Proact IT Group - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -