Allianz All China Equity AT-USD
Indexlik utveckling för Allianz All China Equity i april, positiva till Bank of Ningbo (Finwire)

2019-05-24 09:43
Allianz All China Equity AT-USD utvecklades positivt men i linje med jämförelseindex under april. Det innebär att fonden är upp 30,8 procent i år, medan jämförelseindexet har ökat 26,4 procent. Det framgår av en månadsrapport.

Förvaltarteamet skriver i en kommentar att Trumps höjda tullar i början av maj tog marknaden på sängen och resulterade i vinsthemtagningar i kinesiska A-aktier.

Den stora frågan anses nu vara om signalerna från Trump innebär en återgång till björnmarknad i Kina likt den under förra året.

Förvaltarteamets generella marknadssyn är att volatiliteten kommer vara hög på kort sikt, men man är mer benägna att köpa när marknaden säljer.

Vidare avser man att öka i aktier som har noterats för betydande vinsthemtagningar utan några fundamentala bakomliggande orsaker.

Fonden utvecklades positivt under månaden och i linje med jämförelseindex.

På bolagsnivå var en ljuspunkt Bank of Ningbo. Från förvaltarhåll gillar man bankens fokus på små- och medelstora bolagskunder, vilket har resulterat i stark vinsttillväxt och betydligt högre avkastning på eget kapital jämfört med sektorkollegor.

På minussidan återses främst Jiangsu Hengli Hydraulic och batteriutrustningstillverkaren Wuxi Lead Intelligent Equipment.

Wuxi Lead Intelligent Equipment bedöms gynnas av en högre adoptionsgrad av elbilar, framförallt i Kina.

Även om man är positiva till den långsiktiga potentialen hos den kinesiska elbilsmarknaden vill man helst ha exponering mot bolagsnamn med stark förhandlingsstyrka och lägre känslighet mot potentiella policyförändringar vad gäller subventionering.

Carl Becht
carl.becht@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Allianz All China Equi... - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -