UNIBAP
LÄGRE OMSÄTTNING PGA LÅNGA FÖRSÄLJNINGSCYKLER (Direkt)

2019-05-23 08:10

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) First North-listade Unibap, redovisar en nettoomsättning på 2,5 miljoner kronor för det tredje kvartalet i bolagets brutna räkenskapsår. Den är en minskning från 3,9 miljoner motsvarande period föregående år.

"Att erbjuda produktionsoptimering för fabriker med produktionslivscykler på 5-10 år är krävande, i synnerhet för en ny aktör som såväl tekniskt som organisatoriskt ska testas och verifieras innan systemen kan driftsättas. Denna långsiktiga process medför längre försäljningscykler, vilket har påverkat att omsättningen inte har haft önskad tillväxt under perioden. Detta är ett av de områden som vår nya försäljningschef Mikael Steiner kommer att ha stort fokus på", skriver vd Fredrik Bruhn i rapporten.

Resultat efter finansiella poster blev -4,5 miljoner kronor (-4,7).

Under det tredje kvartalet har Unibap fokuserat på att synliggöra bolagets lösningar, tjänsteerbjudande och produkter genom att delta på mässor och andra kundaktiviteter i Sverige, Danmark, Frankrike och Tyskland.

"Förutom att bearbeta marknaden ytterligare så arbetar vi hårt med att färdigställa flera stora kundprojekt. Leveransen till det amerikanska rymdbolaget Moog går helt enligt planerna och vi kommer att slutfakturera engångslicensavgiften under innevarande räkenskapsår, samt via Moog påbörja produktförsäljningen i USA", skriver Fredrik Bruhn.

Unibap beslutade i slutet av april att göra en riktad emission om nära 19 miljoner kronor där tecknare är Swedbank Robur Microcap och Andras Vajlok.

Kristine Trapp +46 8 5191 7927

Nyhetsbyrån Direkt


Unibap - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -