ALM EQUITY
RESULTATMINSKNING 1 KV I SPÅR "OMSTÄLLNING" (Direkt)

2019-05-23 08:12

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Bostadsutvecklaren Alm Equity hade under det första kvartalet en omsättning på 423 miljoner kronor (639) och ett rörelseresultat om 10 miljoner kronor (65).

"I våra resultat ser vi att effekten från all omställning av våra projekt fortsätter sätta sina spår och det är en bit kvar att vandra för att komma i mål", skriver Joakim Alm i kvartalsrapportens vd-ord.

Det lägre resultatet och rörelsemarginalen i det gångna kvartalet visar att bolagets "omställning tar tid och resurser" samtidigt som det skjuter produktionsstarter på framtiden.

"Vi ser dock en ljusning i att vi närmar oss produktionsstart i flera av våra projekt vilket ger oss ett första kvitto på att satsningen kommer få positiva effekter längre fram", fortsätter han.

Bolaget har arbetat hårt med att ställa om projektportföljen till hyresrätter sedan det blivit svårt att sälja blivande bostadsrätter på ritning.

"Vinstavräkning görs med ungefär samma marginal som vi hade räknat med om bostäderna sålts till slutkunder på bostadsrättsmarknaden. Vi har alltså en oförändrad vinst i projektkalkylen med den skillnaden att vi fortsätter att förvalta fastigheterna", skriver Joakim Alm.

Malcolm Svensson Rothmaier +46 8 5191 7918

Nyhetsbyrån Direkt


ALM Equity Pref - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -