Tellus Investmentbolag
Tellus Investmentbolag utvecklades positivt i april, uppgång på fyra börsmånader summerar till 26,2 procent (Finwire)

2019-05-22 11:55
Tellus Investmentbolag utvecklades positivt i april med en uppgång om 6,6 procent, vilket medför att fondens avkastning sedan årsskiftet summerar till 26,2 procent. Fondens jämförelseindex har under samma period ökat 23,7 procent, vilket är sämre. Det framgår av en månadsrapport.

Förvaltarteamet skriver i en kommentar att allt fler och nu senast Ray Dalio, grundare av världens största HF firma, Bridgewater Associates, pekar på att den amerikanska centralbanken inte har lyckats med att öka välfärden för de många.

Ray Dalio tror att det kan finnas bättre lösningar i den så kallade MMT (modern monetary theory), och säger att en möjlighet kan vara kombinationer av samordnade åtgärder inom penning- och finanspolitik.

Från förvaltarhåll bedömer man dock att en uppenbar risk med sådana förslag är att politiker får en ännu större makt att producera och allokera pengar och krediter samt styra konsumtion och utgifter.

Fonden utvecklades positivt under månaden. Förvaltarteamet har under året dragit ned den bolagsspecifika risken i portföljen och har ökat antalet likaviktade innehav till 27 stycken, från tidigare 19 stycken.

"Vi har också fortsatt att diversifiera exponeringen mot olika branscher. Men vi har trots ökad branschdiversifiering lyckats väl med bolagsvalen och därmed avkastningen", förklarar fondens förvaltningsteam.

De största innehaven i fonden var per utgången av månaden Veeva Systems, Intertek Group och 3i Group med portföljvikter om 3,8 procent vardera.

Carl Becht
carl.becht@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Tellus Globala Investm... - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -