JPM China A (acc) USD
Ytterligare bra månad för JP Morgan China i april, fortsatt rimliga värderingsnivåer inom Greater China (Finwire)

2019-05-22 11:39
JPM China A (acc) USD steg tre procent i april, medan jämförelseindexet ökade 1,8 procent. Fonden har därmed ökat 27,5 procent sedan årsskiftet, medan jämförelseindexutvecklingen under samma period lyder 19,2 procent. Det framgår av en månadsrapport.

Förvaltarteamet skriver i en kommentar att trots den starka värderingsåterhämtningen hittills i år anses värderingarna för aktier i Greater China-området vara på rimliga nivåer för långsiktiga investerare. Därför är man fortsatt optimistiska kring dessa marknader.

Fonden utvecklades positivt under månaden och gick bättre än index, med gynnsamma bidrag från exponering inom sektorerna finans, industri och dagligvarusektorn. Därutöver gynnades man av en undervikt mot telekomsektorn.

På bolagsnivå var ett antal ljuspunkter i finanssektorn Ping An Insurance, Ping An Bank och Bank of Ningbo.

Både Ping An Insurance och Ping An Bank rapporterade starka kvartalsresultat, där den förstnämnda noterades för en resultattillväxt om 21 procent.

Förvaltarteamet har träffat ledningen för Ping An Insurance nyligen, ett möte som stärkte tron på att man kan fortsätta öka antalet nya kunder med tvåsiffrigt i flera år framöver.

Fonden hjälptes även av en undervikt mot China Mobile. Aktien utvecklades svagt på oro runt wireless-verksamheten. Intäkterna från den kärnverksamheten ökade endast 1,6 procent i fjol, trots en ökning av dataanvändning på 180 procent.

De största överviktade innehaven i fonden var per utgången av månaden Ping An Insurance, China Merchants Bank och China Vanke. I den andra vågskålen med de största undervikterna återfinns China Construction Bank, China Mobile och ICBC.

Carl Becht
carl.becht@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

JPM China A (acc) USD - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -