BALCO
FAMILJEN HAMRIN MED STIFTELSE GÅR ÖVER 15% (Direkt)

2019-05-22 07:13

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Carl-Olof och Jenz Hamrins Stiftelse har köpt flera aktier i balkongbolaget Balco och tillsammans med andra ägare kopplade till familjen Hamrin, däribland investeringsbolaget Herenco, har innehavet ökat till nästan 3,4 miljoner aktier, motsvarande 15,8 procent av aktierna i Balco.

Det framgår av ett flaggningsmeddelande som skickades ut på tisdagskvällen.

Carl-Olof och Jenz Hamrins Stiftelse ägde nästan 2,7 miljoner aktier, eller 12,4 procent i slutet av mars, enligt ägardatatjänsten Holdings. Stiftelsen var redan då näst största ägare efter riskkapitalbolaget Segulah som i slutet hade en ägarandel om nästan 21 procent.

Herenco ägde i början av april 100.000 aktier i Balco, motsvarande 0,5 procent.

Jönköpingsbaserade Herenco beskriver sig själv som "ett oberoende och familjedrivet ägarbolag som genom omsorgsfulla förvärv skapar, utvecklar och förädlar företag och varumärken". Herenco kontrolleras av familjen Hamrin som även är ursprunget till Carl-Olof och Jenz Hamrins Stiftelse.

I flaggningsmeddelandet på tisdagskvällen anges Carl-Olof och Jenz Hamrins Stiftelse, Herenco Holding, Carl-Mikael Lindholm, Lovisa Hamrin som innehavare av det innehav som numera motsvarar över 15 procent av aktierna i Balco.

Balco steg med nästan 4 procent på tisdagen efter bolagets rapport för det första kvartalet. Aktien har gått upp med drygt 32 procent sedan årsskiftet.

Börsredaktionen +46 8 51917900 https://twitter.com/direktse

Nyhetsbyrån Direkt


Balco Group - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -