Acrinova
Acrinova förvärvar tre fastigheter i Trelleborg för 8,95 miljoner kronor (Finwire)

2019-05-22 11:29
Fastighetsbolaget Acrinova har beslutat om förvärv av tre fastigheter i Trelleborg.
Förvärvsobjekten utgörs samtliga av så kallade enfastighetsbolag innebärande att den huvudsakliga tillgången i respektive bolag utgörs av en fastighet. De aktuella fastigheterna är Trävaran 3, Lavetten 38 samt Trävaran 12, samtliga kommersiella fastigheter belägna i Trelleborgs kommun. Det framgår av ett pressmeddelande.

Acrinova kommer att förvärva samtliga aktier i två stycken bolag; Tommarps Fastighets och Fastighets AB Lavetten 38, samt 50 procent av aktierna i bolaget Fastighets AB Trävaran 12, av Malmöhus Invest. Förvärven innebär att Acrinova utökar sitt fastighetsbestånd med 13 procent.

Kallelse till extra bolagsstämma kommer att publiceras inom kort. Stämman ska besluta om ovan nämnda fastighetsförvärv, ändring av bolagsordningen, beslut om riktad nyemission, beslut om split 3:1 och beslut om införande av ett incitamentsprogram.

Den totala köpeskillingen för de tre förvärven är 8,95 miljoner kronor och kommer att betalas kontant med 5,45 miljoner kronor samt en riktad nyemission av 150 000 aktier till ett avtalat värde om 3,5 miljoner kronor beräknat efter förslagen split. Den riktade nyemissionen tecknas av säljaren Malmöhus Invest.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Acrinova B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -