Glycorex
Glycorex släpper resultat om universell blodplasma på USA-kongress (Finwire)

2019-05-21 13:40
Medicinteknikbolaget Glycorex har presenterat kliniska resultat av bolagets produkt för framtagning av universell blodplasma på The 40th American Society for Apheresis, ASFA, i Portland, USA. Testerna utfördes av Röda korset i Österrike, St. Anna Kinderspital UKKJ och Octapharma i Österrike.

Resultaten visar att Glycosorb-UBP framgångsrikt sänker nivån av blodgruppsantikroppar till icke detekterbara nivåer. Resultaten påvisar också att viktiga blodkomponenter som totalt protein, fibrinogen, koagulationsfaktorer, protein C, protein S, antithrombin och D-Dimer inte påverkades signifikant, enligt ett pressmeddelande.

Glycosorb-UBP har utvecklats av bolaget för att specifikt reducera de antikroppar i blodplasma som är specifika för blodgrupp A och B för att på så sätt kunna få fram en universell blodplasma. Blodgrupp AB plasma används i dag som universell plasma vilken är kompatibel för alla blodgrupper, men endast cirka 4 procent av tillgänglig blodplasma är typ AB, därmed är utbudet av universell plasma begränsat.

"Blodgrupp AB plasma är inte ideal då den innehåller lösliga blodgrupp A och/eller B substanser som har visat sig kunna ge olika immunologiska reaktioner hos mottagaren. Det finns därför ett behov av större volymer universell plasma och även av en universell plasma utan dessa sidoeffekter", skriver bolaget.

Anna Sundström
anna.sundstrom@finwire.se, 0733-988 404
Nyhetsbyrån Finwire

Glycorex Transplantati... - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -