Allianz Green Bond - AT3 (H2-SEK)
Starka tillväxten hos gröna obligationsmarknaden väntas fortsätta, ökat sin andel av totala emissionsvolymen i första kvartalet - Allianz Green Bond (Finwire)

2019-05-21 12:35
Den starka tillväxten hos den gröna obligationsmarknaden väntas fortsätta i år, enligt förvaltarteamet bakom Allianz Green Bond.

Förvaltarteamet skriver i en kommentar att det framgår av en rapport från Moody´s att gröna obligationer har ökat sin andel av den totala emissionsvolymen för obligationer globalt.

I det första kvartalet stod de för 2,5 procent av den totala volymen, jämfört med 1,7 procent under det första kvartalet såväl 2018 som 2017.

I april uppgick till den gröna emissionsvolymen till mer än 12 miljarder dollar, något mer än under föregående månad.

Fonden utvecklades positivt men något sämre än sitt jämförelseindex under månaden.

I termer av enskilda emittenter var den främsta bidragsgivaren undervikt mot franska OAT, medan avsaknad av exponering mot Mexico City Airport tyngde den relativa avkastningen.

Fonden har varit aktiv på primärmarknaden och deltagit i emissioner från LG Chem, ICBC, Unione di Banche Italian ABN Amro och Royal Bank of Canada.

På sekundärmarknaden har man minskat innehaven i EIB, Sumitomo Mitsui Trust Bank, Eurofima och Svenska Handelsbanken.

Fonden har fortsatt en kortare duration än jämförelseindexet, och hade vid utgången av månaden investerat i 147 gröna obligationer från totalt 93 emittenter.

Carl Becht
carl.becht@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Allianz Green Bond AT3... - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -