Allianz Europe Equity Growth Select AT-EUR
Allianz Europe Equity Growth Select steg i april och gick bättre än index, köpt in sig i VAT (Finwire)

2019-05-21 13:19
Allianz Europe Equity Growth Select AT-EUR utvecklades i absoluta tal positivt i april och gick även bättre än sitt jämförelseindex. Det framgår av en månadsrapport.

Förvaltarteamet med Thorsten Winkelmann i spetsen skriver i en kommentar att europeiska aktier fortsatte att utvecklas väl under april, och gick dessutom bättre än de flesta andra regionerna. Sentimentet på marknaden förbättrades av mer positiva utsikter för ekonomin i eurozonen.

Fonden utvecklades positivt under månaden och den relativa överavkastningen hänförs till såväl aktieval som sektorallokering.

På bolagsnivå hörde Infineon, DSV och Zalando till de främsta bidragsgivarna, medan innehav i Novo Nordisk, Coloplast och Amadeus IT utvecklades svagare.

Vad gäller Infineon betraktar nu marknaden bolagets guidance vad gäller omsättning för helåret som konservativ, givet att kinesiska stimulansåtgärder nu verkar få effekt. Den kinesiska marknaden står för 26 procent av företagets försäljning.

Vad gäller DSV har man nyligen förvärvat Panalpina, ett förvärv som uppges erbjuda betydande synergipotential. Vidare har bolaget ökat sin marknadsandel samt stärkt lönsamheten, vilket drivs av i förvaltarteamets mening en operationell effektivitet utan motstycke.

Fonden har under perioden initierat en ny position i VAT, samtidigt som innehavet i Scout24 avyttrats. Vidare har man ökat innehavet i Ambu.

Inför framtiden bedömer man att de senaste kvartalsresultaten från portföljbolagen har varit uppmuntrande. LVMH är en ljuspunkt trots svaghet från Kina, liksom brittiska Compass Group som inte påverkats av Brexit-situationen i landet.

Andra innehav som anses ha utmärkt sig i rapportsäsongen är Kingspan, Assa Abloy och Nemetschek.

Carl Becht
carl.becht@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Allianz Europe Equity... - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -