Allianz Europe Equity Growth A EUR
Allianz Europe Equity Growth utvecklades positivt i april, köpt in sig i Lifco (Finwire)

2019-05-21 12:46
Allianz Europe Equity Growth noteras för en positiv utveckling i april, och förvaltarteamet har valt att köpa in sig i Lifco. Det framgår av en månadsrapport.

Förvaltarteamet med Thorsten Winkelmann i spetsen skriver i en kommentar att europeiska aktier fortsatte att utvecklas väl under april, och gick dessutom bättre än de flesta andra regionerna. Sentimentet på marknaden förbättrades av mer positiva utsikter för ekonomin i eurozonen.

Fonden gick bättre än sitt jämförelseindex under månaden, och man lyfter fram aktievalen inom hälsovård samt konsument som särskilt starka.

På bolagsnivå hörde Infineon, Asos och Atlas Copco till de främsta bidragsgivarna. DSV, SAP och Spirax-Sarco utvecklades även positivt.

Asos bekräftade att deras återhämtningsplan för vinsten är fortsatt på rätt spår, och inga förändringar gjordes vad gäller guidance för räkenskapsåret 2019.

På minussidan märktes positioner i Novo Nordisk, Compass och Coloplast som gick svagt.

Det gjordes en del förändringar i portföljen. Förvaltarteamet tog in svenska Lifco i portföljen, samtidigt som positionen i Osram avyttrades. Vidare ökade man innehavet i Ambu, medan positionen i Scout24 minskades.

Inför framtiden bedömer man att de senaste kvartalsresultaten från portföljbolagen har varit uppmuntrande. LVMH är en ljuspunkt trots svaghet från Kina, liksom brittiska Compass Group som inte påverkats av Brexit-situationen i landet.

Andra innehav som anses ha utmärkt sig i rapportsäsongen är Kingspan, Assa Abloy och Nemetschek.

Carl Becht
carl.becht@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Allianz Europe Equity... - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -