Odin Emerging Markets
Odin Fonder startar ny småbolagsfond och rekryterar förvaltare från Handelsbanken (Finwire)

2019-05-20 09:22
Odin Fonder startar en ny småbolagsfond vid namn Odin Small Cap som ska förvaltas av nyrekryterade Jonathan Schönbäck, tidigare fondförvaltare på Handelsbanken. Det framgår av ett pressmeddelande.

"Jonathan är en av de bästa Sverigeförvaltarna på marknaden och jag är stolt över att Odin attraherar sådana talanger. Jonathans förvaltningsstil ligger väldigt nära vår egen med en hög aktiv andel, få bolag i portföljen och fokus på kvalitetsbolag med hållbara affärsmodeller", förklarar investeringsdirektören Vegard Søraunet på fondbolaget.

Schönbäck, som tillträder i sommar, har de senaste 13 åren arbetat på Handelsbanken varav de senaste elva åren som förvaltare. Sedan 2014 har han varit ansvarig förvaltare för Handelsbanken Sverige Selektiv. Enligt pressmeddelandet har den fonden legat i topp avkastningsmässigt i kategorin Sverigefonder de senaste fem åren.

Odin Small Cap kommer att investera i småbolag med fokus på Sverige och lanseras under fjärde kvartalet 2019. Mot bakgrund av nyheten väljer man att etablera en egen förvaltningsorganisation på plats i Stockholm.

Carl Becht
carl.becht@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -