Norron Target
Norron Target ökade en procent i april, största bidragen från Sandvik, Volvo och Kambi (Finwire)

2019-05-20 09:13
Norron Target ökade en procent i april, vilket medför att fonden är upp fyra procent hittills i år. Den svenska aktiemarknaden var den största ljuspunkten under månaden. Det framgår av en månadsrapport.

Förvaltarteamet skriver i en kommentar att april var en stark månad för nordiska aktier, där Sverige gick i täten till följd av kvartalsresultat som var bättre än väntat från många stora industribolag.

De uppfattar det som att så länge marknader tror att den globala tillväxten kan upprätthållas eller till och med förbättras något kommer aktier att sannolikt prestera bättre än mer defensiva tillgångar.

Från förvaltarhåll är ambitionen att balansera både möjligheter och risker i fonden, varför man behåller en relativt konservativ approach till nivån av risk i portföljen.

De avser att vara proaktiva, varför man väljer att förlänga och öka nedsideskyddet när marknaden är mer lugn.

Fonden utvecklades väl under april, med de största positiva bidragen från Sandvik, Volvo och Kambi. På minussidan märktes istället Aker, Hansa Biopharma och Kindred.

De största innehaven i fonden var Norron Alpha, Norron Active och aktien Ocean Yield. Portföljvikterna för dessa innehav var 4,1, 2,7 respektive 2,7 procent.

Carl Becht
carl.becht@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Norron Target R - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -