Norron Premium
Stark månad för Norron Premium i april, upp 3,8 procent hittills i år (Finwire)

2019-05-20 08:56
Norron Premium ökade 0,9 procent i april, vilket medför att fonden är upp 3,8 procent hittills i år. Det framgår av en månadsrapport.

Förvaltarteamet skriver i en marknadskommentar att makrosiffrorna i USA är inte jättebra men de är inte dåliga heller. De upplever att marknaden är för tidig med att förvänta sig en mer duvhållning hållning från den amerikanska centralbanken, snarare än en neutral hållning.

Den nordiska nyemissionsmarknaden fortsätter att gå starkt. Fonden utnyttjade aktiviteten och deltog i bland annat emissioner från SBB och Infront.

Från förvaltarhåll har man valt att öka fastighetsexponeringen från en låg nivå, till följd av mer duvaktiga centralbanker och fortsatt låga ränteutsikter.

Istället har man minskat eller avyttrat exponering i några obligationer som gått starkt, däribland från Selecta, Akelius och Heimstaden.

Förvaltarteamet är neutralt till försiktigt inställda just nu till marknaden. De pekar på att juni är normalt en svårare månad avkastningsmässigt, samtidigt som man tillägger att den nuvarande "Goldilocks"-miljön med låg inflation och låga räntor är stark.

Fonden utvecklades väl under april, med de största bidragen från Tresu, Nordea och Neptune.

De största obligationsinnehaven i portföljen var per utgången av månaden utgivna av SBB, Storebrand Livsforsikring och Ocean Yield med portföljvikterna 2,4, 2,3 respektive 2,2 procent.

Carl Becht
carl.becht@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Norron Sustainable Pre... - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -