FORD
10% AV TJÄNSTEMÄNNEN SÄGS UPP, 7.000 SKA BORT - BN (Direkt)

2019-05-20 15:46

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Den amerikanska fordonskoncernen Ford kommer att säga upp 7.000 anställda, motsvarande 10 procent av den globala kontorsanställda arbetsstyrkan.

De omfattande nedskärningarna i Ford, som i fjol var världens tredje största fordonstillverkare efter Toyota och Volkswagen, offentliggjordes på måndagen i ett memo som har skickats ut till de anställda av vd Jim Hackett, rapporterar flera medier.

Åtgärden är en del i bolagets ansträngningar för att underordna sig teknikskiftet i branschen, som går mot mer elektrifiering och mot landvinningar inom automation, enligt memot.

Planer på besparingar på 11 miljarder dollar offentliggjordes för de anställda i oktober, och speglar liknande åtgärder i sektorn överlag. Bland annat har både Volkswagen och GM nyligen lanserat nedskärningspaket.

"Vi måste reducera byråkratin, ge makt åt våra mellanchefer, snabba på beslutsfattandet, fokusera på det mest värdefulla arbetet och skära ned kostnader", skrev Jim Hackett i det nya memot.

Fords aktie öppnade kring nollan på en fallande börs på måndagseftermiddagen.

Joakim Rönning +46 8 5191 7930

Nyhetsbyrån Direkt


Ford Motor - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -