Eyeonid
Eyeonid minskar omsättning men förbättrar rörelseresultat under första kvartalet (Finwire)

2019-05-20 08:43
Teknikbolaget Eyeonid redovisar minskande omsättning under första kvartalet jämfört med samma period året innan. Bolaget rapporterar minskad förlust.

Omsättningen uppgick till 0,9 miljoner kronor (1,0).

Rörelseresultatet blev -6,1 miljoner kronor (-7,0).

Resultatet före skatt var -6,4 miljoner kronor (-7,2).

Resultatet efter skatt blev -6,4 miljoner kronor (-7,2).

Resultat per aktie hamnade på -0,11 kronor (-0,14).

Kassa och bank uppgick till 4,6 miljoner kronor (23,0).

"Jag ser att vi har fortsatt högt affärstryck i bolaget och att efterfrågan på Eyeonids tjänster fortsatt är väldigt stor. Under första kvartalet har vi fått in flera nya förfrågningar från bolag vilket visar på att intresset för våra tjänster fortsatt är väldigt högt. Förutom våra fokusbranscher inom Telekom, Bank/Finans och försäkring så ser vi även ett ökat intresse från detaljhandel och dagligvaror där man ser möjligheter med dessa tjänster till sina stora kundbaser. Ett flertal dialoger som påbörjats under 2018 befinner sig nu i slutskedet och bedömningen är fortsatt att vi kommer se resultatet av flera av dessa under andra kvartalet 2019, om än att det som oftast ligger i våra kunder händer att detta sker", säger vd Patrik Ugander i en kommentar.

"Vi arbetar fortsatt vidare på det konsolideringsarbete som startades under 2018 och vi har genomfört aktiviteterna i samtliga berörda bolag och länder. Slutlig effekt av detta kommer medföra en kostnadsreducering med över 30 procent. Detta arbete syns som tidigare nämnts inte under första kvartalet, utan får sitt genomslag under andra kvartalet och beror på HR-relaterade-och overheadkostnader som inte slår igenom fullt ut på resultatet förrän under mitten av andra kvartalet."





[Tabell 1]

Lars Johansson
lars.johansson@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Eyeonid Group - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -