BÖRSVECKAN
KÖP BOULE, MEDCAP OCH TRELLEBORG (Direkt)

2019-05-20 08:20

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Börsveckan ser köplägen inom medicinteknikbolag. En gemensam nämnare inom branschen är hög tillväxt och höga bruttomarginaler och Börsveckan sätter köp på Boule och Medcap. Även på industrikoncernen Trelleborg har tidningen köpråd.

Diagnostikbolaget Boule visar tillväxt efter en längre period med stillastående omsättning. Samtidigt pressas lönsamheten när omsättningen ökar på lågmarginalmarknader. Med något lägre satta förväntningar är aktien värd en chansning och rådet blir köp, anser Börsveckan.

Med hög tillväxt och rekordresultat för första kvartalet har Medcap-aktien mer att ge. Kursen har femtiofaldigast på tio år, men tidningen ser ändå potential då utsikterna för såväl tillväxt som lönsamhet är goda. Rådet blir därför köp.

Tidigare var Trelleborg-aktien för högt prissatt men handelskrigets oro har tryckt ner aktien till aptitliga nivåer, skriver Börsveckan. I första kvartalet föll den organiska tillväxten något jämfört med samma period föregående år på grund av en lägre aktivitet hos fordonsrelaterade kunder. För 1,5 år sedan tyckte Börsveckan att aktien var för dyr på 200 kronor. Efter ett rejält ras sedan dess blir rådet köp.

Cellavision har levererat 30 procents tillväxt tre kvartal i rad och i framtiden spås tillväxttakten fortsätta. Värderingsmultiplarna är skyhöga vilket gör det svårt att se en ytterligare uppsida om de kommande rapporterna visar svaghetstecken. Börsveckan sätter därför rådet avvakta.

Tuffa tider råder inom bemanningsbranschen och NGS har drabbats rejält med ett svagt fjolår. Aktien är lågt värderad och frågan är om man vågar sig på denna fallande kniv, skriver Börsveckan. En bidragande faktor till osäkerheten är den offentliga sektorn som har gått mer mot att anställa personal snarare än att hyra in, som gjorts tidigare. Rådet blir därför att avvakta.

JLT:s kassa uppgår till 44 miljoner kronor och ett förvärv är inom räckhåll, något Börsveckan ställer sig skeptisk till.

"Vi hade gärna sett att JLT delat ut ordentligt men i stället ska man nu gå på förvärvsspåret. JLT har ingen historik av förvärv och vi undrar om det är rätt tid att gå på förvärv nu på toppen av konjunkturen då prislapparna antagligen är höga", skriver Börsveckan. Rådet sätts till att avvakta.

Börsredaktionen +46 8 51917900 https://twitter.com/direktse

Nyhetsbyrån Direkt


CellaVision - I dag

{point.key}

JLT Mobile Computers - I dag

{point.key}

MedCap - I dag

{point.key}

NGS Group - I dag

{point.key}

Trelleborg B - I dag

{point.key}

Boule Diagnostics - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -