AWARDIT
FÖRVÄRV DROG UPP OMSÄTTNINGEN 1 KV (Direkt)

2019-05-20 09:00

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Lojalitetsbolaget Awardit, som är listat på First North, redovisar en ökad omsättning till 55,6 miljoner kronor (13,3) för det första kvartalet 2019. Ökningen beror främst på att dotterbolagen Crossroads och Motivation Service nu ingår i koncernen, vilket de inte gjorde samma period 2018.

Ebita-resultatet blev 5,4 miljoner kronor (3,5), motsvarande en ebita-marginal 9,8 procent (26,2). Rörelseresultatet, ebit, låg på -0,6 miljoner (2,8). Att koncernens rörelseresultat är negativt förklaras helt av goodwillavskrivningar hänförliga till förvärv.

"Under 2019 kommer vi att utreda vad det skulle innebära för koncernen att byta redovisningsregelverk från K3 till IFRS. En konsekvens av IFRS skulle vara att vi inte behöver skriva av goodwill löpande", kommenterar Awardit.

Resultatet efter skatt var -2,0 miljoner (2,0).

Bolaget pekar på att första kvartalet inte var lika starkt som det fjärde och att det beror på att en stor del av Crossroads och moderbolagets omsättning och lönsamhet är hänförlig till slutet av kalenderåret.

Vidare anges att Awardits underliggande organiska tillväxt är god och prospektlistan aldrig varit starkare.

"Vi har på kort tid genomfört en omfattande omorganisation av hela koncernen och tagit tillvara på såväl affärsmässiga som strukturella synergier, vilket förväntas börja få genomslag på resultatet från och med halvårsskiftet 2019 samt fullt ut under Q4", skriver vd Niklas Lundqvist.

Bolaget meddelar också att moderbolagets fakturering under april var mycket stark med en uppgång på cirka 40 procent jämfört med april förra året.

Börsredaktionen +46 8 51917900 https://twitter.com/direktse

Nyhetsbyrån Direkt


Awardit - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -