ASARINA PHARMA
NETTORESULTATET SJÖNK TILL -9,4 MLN KR 1 KV (Direkt)

2019-05-20 08:39

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Det kvinnohälsoinriktade bioteknikbolaget Asarina Pharma, som avser behandla extrem PMS, redovisar ett nettoresultat för det första kvartalet 2019 på -9,4 miljoner kronor (-5,1).

Nettoomsättningen var alltjämt noll kronor.

Rörelseresultatet sjönk till -10,8 miljoner kronor (-5,0).

"Vi har haft en bra start på 2019 och tillfört teamet ytterligare kompetens. God kontroll av budget och ekonomisk förvaltning leder till en solid kontantposition i slutet av första kvartalet", säger vd Peter Nordkild.

Kassan var vid kvartalets slut 129 miljoner kronor.

"Företaget har fortsatt applicerat en strikt förvaltning av sina kostnader", heter det i delårsrapporten.

När det gäller premenstruellt dysforiskt syndrom (PMDS) uppger Asarina Pharma att bolagets fas 2b-studie fortsatte att göra goda framsteg, med antalet avhopp mindre än 15 procent jämfört med mer än 30 procent i andra jämförbara kliniska PMDS-studier. Det sistnämnda är något som bolaget har påtalat även tidigare.

"Vi förväntar oss topline-resultat i början av 2020", skriver bolaget som därmed upprepar sitt budskap från i bokslutsrapporten.

Inom menstruell migrän uppger Asarina Pharma att bolagets fas 2a-proof-of-concept-studie följer plan och kommer att börja inkludera patienter i juli.

När det gäller autoinjektorn fokuserar bolaget på att identifiera den bästa möjliga autoinjektorn för administration av Sepranolone i framtida studier och förväntar sig att välja den slutgiltiga autoinjektorn för fas 3-studier och kommersialisering i juni.

Vidare beskriver bolaget de data om djurförsök med Sepranolon och Tourettes syndrom som presenterades i mars som spännande.

Johan Lind +46 8 5191 7954

Nyhetsbyrån Direkt


Asarina Pharma - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -