På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

CIBUS
TILLVÄXTTAKTEN STÖDJER FORTSATT HÖG UTDELNING - ANALYSER (Direkt)

2019-05-17 14:05

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Efter en kvartalsrapport som bland annat bjöd på ett högre driftnetto än väntat, har flera analyshus nu justerat upp sina vinstestimat och riktkurser för Cibus.

Det framgår av ett antal analyser av det First North-listade fastighetsbolaget, som har sitt fokus på dagligvarufastigheter i Norden.

Pareto skriver i en analys att rapporten för det första kvartalet var bättre än förväntat på de flesta punkterna, och förväntar sig att Cibus kan komma att köpa fastigheter till ett värde av 50 miljoner euro under såväl 2020 som 2021.

"Dock skulle förvärvstakten kunna vara ännu högre eftersom Cibus kassaflödesprofil är väldigt stark", skriver Pareto som upprepar sin köprekommendation och höjer riktkursen till 130 kronor från tidigare 122 kronor.

Pareto får medhåll i sin optimistiska syn på Cibus förvärvsförmåga av Evli Bank som menar att bolaget, som redan har aviserat fastighetsköp till ett värde av 30 miljoner euro hittills i år, är på god väg att nå målet om 50 miljoner euro i investeringar i dagligvarufastigheter per år redan under innevarande år.

"Därför uppdaterar vi våra estimat från kvartal tre och framåt", skriver banken och justerar upp riktkursen till 125 kronor från tidigare 120, med bibehållen rekommendation behåll.

I en uppdragsanalys skriver Nordea att Cibus första kvartal var i linje med bankens förväntningar, och lyfter, förutom förvärvstakten, fram bolagets höga direktavkastning.

"Vi menar att Cibus, som är på väg mot en direktavkastning på 7,9 procent räknat på 2019 års estimat, är väl positionerade för att öka utdelningen med 5 procent per år och samtidigt investera 50 miljoner euro i årligen i nya dagligvarufastigheter", skriver Nordea och sätter en riktkurs i intervallet 115-135 kronor per aktie.

Även SEB håller med kollegan Nordea om att tillväxt kommer att ge stöd för fortsatt ökning av utdelningen, och i en uppdragsanalys betald av Cibus ökar Nordea sina vinstestimat för åren 2019 till 2021 med 2 procent, vilket ger en rimlig värdering av bolaget i intervallet 125-140 kronor per aktie.

Cibus aktie, som noterades till teckningskursen 10 euro för lite drygt ett år sedan, var upp närmare 4 procent på fredagen till kursen 124 kronor. Sedan årsskiftet har aktien stigit knappt 20 procent.

Adam Wahlfeldt +46 8 5191 7920

Nyhetsbyrån Direkt


Cibus Nordic Real Estate - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -