Skagen Focus A
Skagen Focus steg 5,7 procent i april, minskat i vinnaraktien Pimgrim's Pride (Finwire)

2019-05-14 15:43
Skagen Focus A utvecklades positivt i april med en uppgång om 5,7 procent. Fonden har därmed ökat 24 procent hittills i år, medan jämförelseindexutvecklingen lyder 23,9 procent under samma period. Det framgår av en månadsrapport.

Förvaltarteamet skriver i en kommentar att i den nuvarande marknadsmiljön har man identifierat flera investeringsområden av typen contrarian samt företag som handlas substantiellt lägre än de uppskattade bolagsvärdena.

Från förvaltarhåll har man valt att minska i Pimgrim's Pride, efter en uppgång om 70 procent hittills i år. Uppgången hänförs till att marknaden har börjat prisa in högre kycklingpriser samt möjligheter för amerikanska kycklingbolag att exportera till Kina.

De främsta bidragsgivarna under månaden var American International Group (AIG), Pilgrim's Pride och Nexans.

AIG steg på förväntningar om att kostnadsbesparingar och ytterligare åtgärder kommer att möjliggöra den nuvarande turnaround-planen för att nå ett lönsamhetsmål inom försäkringsdelen.

På minussidan märktes Telecom Italia, China Unicom Hong Kong och Teikoku Sen-I.

Ett innehav man har valt att avyttra är KOC Holdings, då aktien har nått förvaltarteamets riktkurs ihop med att man ser bättre investeringsmöjligheter annorstädes.

Fonden har investerat i kanadensiska guldbolaget Roxgold som handlas till en ovanligt stor rabatt mot det uppskattade värdet, ihop med flera katalysatorer på medellång sikt.

De största innehaven i fonden var per utgången av månaden AIG, OMV och China Unicom Hong Kong med portföljvikterna 6,8, 4,8 respektive 4,7 procent.

Carl Becht
carl.becht@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

SKAGEN Focus A - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
3-mån stibor - -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -