Precisionsmetall
Precisionsmetall avnoteras från Spotlight med sista handelsdag den 24 maj (Finwire)

2019-04-26 13:38
Metallhandelsbolaget Precisionsmetall har ansökt och fått godkänt från Spotlight Stock Market om avnotering av bolagets aktier med sista handelsdag fredagen den 24 maj. Bolaget avser att efter avnoteringen fortsätta verksamheten i en onoterad miljö. Aktien flyttas omgående till Spotlight observationslista. Det framgår av ett pressmeddelande.

Motiveringen till att Precisionsmetall ansökt om avnotering är en kombination av att handeln i bolagets aktie är låg, kostnaden att vara noterad är hög, värderingen är otillfredsställande låg, och att de kapitalanskaffningsförsök i form av emissioner tyder på ett blygsamt intresse för bolagets aktie.

Spotlight har konstaterat att aktien handlas sporadiskt, sedan årsskiftet har totalt 491 avslut gjorts, vilket innebär i genomsnitt sex avslut om dagen och bolaget uppfyller inte längre kravet på minst 300 kvalificerade aktieägare. Det saknas därmed tillräcklig tillgång och efterfrågan för fungerande handel och prisbildning i enlighet med Spotlights regelverk.

Precisionsmetalls styrelse och vd kommer på bästa möjliga sätt vara bolagets aktieägare behjälpliga i att guida i frågor rörande avnoteringen samt kontinuerligt informera om processens gång. Bolagets avsikt är att även efter avnoteringen ha en fullgod informationsgivning i alla avseenden om bolagets verksamhet.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -