JPM US Smaller Companies Fund A acc USD
Fortsatt vinsttillväxt bör ge stöd åt aktiemarknaden - JP Morgan US Smaller Companies Fund (Finwire)

2019-04-26 14:01
Fortsatt vinsttillväxt bör ge stöd åt aktiemarknaden, bedömer förvaltarteamet bakom JP Morgan US Smaller Companies Fund.

Den ekonomiska ekonomin beskrivs som fortsatt relativt robust till följd av robusta sysselsättningssiffror såväl som lönesiffror.

De tillägger att man dock bevakar vissa risker som kan resultera i motvind för amerikanska aktier, däribland handelssamtalen mellan USA och Kina, den globala ekonomiska tillväxten och implikationerna av den amerikanska centralbankspolitiken.

Fonden utvecklades väldigt positivt under perioden i absoluta tal men gick svagare än jämförelseindex.

Aktieval inom hälsovård och tekniksektorn tyngde den relativa avkastningen.

Inom hälsovårdsbenet tyngde innehavet i Encompass Health. Bolaget släppte kvartalssiffror som var bättre än väntat och en upprepad guidance för helåret 2019, men aktien gick svagt till följd av oro runt kommande förändringar i betalningsmodellen.

En ljuspunkt i portföljen var däremot teknikbolaget Q2 Holdings. Aktien gynnades av en stark uppgång för teknikaktier under kvartalet samt en god kvartalsrapport ihop med positiva utsikter.

Efterfrågesituationen för bolaget bedöms vara fortsatt god då regionala banker behöver tillgodose kundernas förändrade krav vad gäller banktjänster, vilket gynnar Q2.

En annan positiv bidragsgivare var innehavet i Toro. Aktien gick starkt efter en god kvartalsrapport samt för det aviserade förvärvet av Charles Machine Works. Från förvaltarhåll gillar man förvärvet ur en strategisk synvinkel och tror det kommer bidra till aktieägarvärde.

Carl Becht
carl.becht@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

JPM US Smaller Compani... - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -