LOOMIS
FULL MARGINALEFFEKT ÅTGÄRDER FRANKRIKE 3-4 KV - VD (Direkt)

2019-04-25 20:17

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Loomis bedömer att den fulla marginaleffekten från det pågående åtgärdsprogrammet i Frankrike ska nås i det tredje eller fjärde kvartalet i år.

Det säger vd Patrik Andersson till Nyhetsbyrån Direkt.

I delårsrapporten, som släpptes på torsdagskvällen, skriver Loomis att de positiva effekterna av de under 2018 genomförda åtgärdsprogrammen i Frankrike och Sverige nu är synliga, men att det finns mer att göra innan full effekt nås.

När nås den fulla effekten?

"I Sverige är vi rätt så bra på det redan nu. I Frankrike är det lite mer att göra så där bedömer vi att full effekt nås i det tredje eller fjärde kvartalet i år. Vi har sagt att vi ska komma tillbaka till gammal form i Frankrike, till över 10 procents marginal", säger Patrik Andersson.

Demonstrationerna i Frankrike av "de gula västarna" tyngde marginalen i fjolårets fjärde kvartal och även i det första kvartalet hämmades marginalutvecklingen något.

"Men effekten är inte alls på samma nivå som i det fjärde kvartalet. Det är en mindre effekt, men dock en liten dämpande effekt", säger vd:n.

Den organiska tillväxten i Loomis segment Europa var 2 procent i första kvartalet, detta efter negativ tillväxt helåret 2018 och plus 1 procent i det fjärde kvartalet enskilt. Bolaget lyfter fram marknader som Spanien, Argentina, Chile, Turkiet, Belgien och Österrike som fortsatte att visa "god organisk tillväxt".

Loomis tidigare guidning är att Europatillväxten ska ligga på 1-3 procent under strategiperioden 2018-2021. I samband med bokslutet uppgav Patrik Andersson att han trodde på en organisk tillväxt helåret 2019, utan att precisera sig.

Med plus 2 procent i detrsta kvartalet, vad tror du nu om helåret?

"Vi håller fast vid att vi ska ha positiv tillväxt i Europa 2019", säger vd:n.

Mats Torgander +46 8 5191 7915

Nyhetsbyrån Direkt


Loomis - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -