NOBINA
HELT RÄTT PLACERADE FÖR ATT FÅNGA MEGATREND - KEPLER (Direkt)

2019-04-23 11:44

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Bussbolaget Nobina gynnas av effekterna av urbanisering och globala megatrender som ökar kraven på smartare och mer effektiva transportlösningar.

Det skriver Kepler Cheuvreux i en analys, och som Nyhetsbyrån Direkt rapporterat tidigare på tisdagen inleder analyshuset bevakning med köprekommendation till riktkursen 70 kronor.

Urbaniseringen i de nordiska länderna ställer krav på effektiva transportlösningar och miljömedvetenhet har blivit politisk högprioriterat.

Många städer uppmuntrar ökat användande av kollektivtrafik och minskat användande av privata bilar, och i den omställningen är bussar en mer flexibel och kostnadseffektiv lösning eftersom de använder befintlig infrastruktur, skriver Kepler Cheuvreux i analysen.

Bolaget har stabila och förutsägbara intäkter från långa kontrakt som vanligen löper fem till tio år, och under den kommande tolvmånadersperioden finns ovanligt många bussar ute till upphandling.

Det stora antalet nya kontrakt kan dock komma att belasta marginalerna i det korta perspektivet eftersom kontrakten är mer lönsamma mot slutet av kontraktstiden medan de är neutrala eller till och med negativa i början.

När bolaget redovisade ett fjärde kvartal i det brutna räkenskapsåret 2018 i början på april som var något sämre än föregående år sjönk aktien 3,4 procent.

På tisdagen steg aktien 8,4 procent till 62:30 kronor.Nobina - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
3-mån stibor - -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -