BIOINVENT
UTVIDGAR SAMARBETE MED TRANSGENE (Direkt)

2019-03-26 08:42

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Bioinvent har utvidgat sitt samarbete med Transgene, ett Parisnoterat biotechbolag som designar och utvecklar virusbaserade immunterapier för behandling av solida tumörer.

Bolagen ska gemensamt utveckla multifunktionella onkolytiska virus (OV) som kodar för ej tillkännagivna antikroppssekvenser och som kan användas i behandling av ett stort antal solida tumörer.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Enligt villkoren i avtalet om utvidgning kommer Transgene att bidra med sin branschledande OV-design, sin tekniska expertis, vissa transgener som inte utgörs av antikroppar, samt sin egenutvecklade vacciniavirusvektor. Bioinvent bidrar med sin expertis inom både cancerbiologi och antikroppar, samt med en eller flera antikroppssekvenser som har tagits fram med hjälp av bolagets egna plattformar n-Coder/F.I.R.S.T..

I likhet med bolagens första samarbete kommer forsknings- och utvecklingskostnader såväl som intäkter och royalties från de multifunktionella OV som genereras som ett resultat av det nya samarbetet att delas 50:50.

Kristine Trapp +46 8 5191 7927

Nyhetsbyrån Direkt


BioInvent International - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -